Sopade banan med konkurrenterna

Uppdaterad
Publicerad

Marielle Svensson, 20, sopade banan med konkurrenterna när hon bärgade SM-guldet i bangolf.

Tolv slag skiljde till slut ned till silvermedaljören.

– Jag är extremt glad, jag var jättenervös i början, säger Svensson.

Storfavoriten Marielle Svensson höll hela vägen och kammade hem guldet i SM-veckans bangolf. Hon gick runt på totalt 188 slag, och hade hela tolv tillgodo ned till tvåan Linda Lundberg.

– Jag är extremt glad faktiskt. Jag var jättenervös från början, det har inte gått som jag trott på träning innan så jag var inte helt trygg när jag skulle gå ut. Jag var lite orolig faktiskt, säger 20-åringen till SVT Sport.

SM-veckan

Men du var ju fullständigt överlägsen?

– Hehe ja, jag lugnade väl ned mig lite.

SVT Sports expert Janne Strandberg hyllar Svensson.

– Det är ju en lite extra press att gå in i ett SM med ett så pass klart favoritskap, men jag tycker att hon har tagit det på rätt sätt och sett det som en utmaning. Hon har gjort det riktigt bra, konstaterar han.

Trulsson höll hela vägen

På herrsidan var det betydligt jämnare när det skulle avgöras, men Dan Trulsson höll ihop spelet och knep guldet två slag före hemmahoppet Magnus Mårtensson.

– Jag är mycket mycket nöjd. Jag har aldrig riktigt spelat bra på SM innan så det är grymt skönt, konstaterar segraren till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan

Mer i ämnet