• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Tronskiftet: KFUM svenska mästare

Efter de fina insatserna på trampetten var det klart. KFUM tog hem SM-guldet på herrsidan och stoppade därmed giganten Brommagymnasterna från ett femte SM-guld i följd. – Det är stor prestige för oss att lyckas vinna, KFUM:s Zackarias Södergren till SVT Sport.

KFUM satte tonen på årets final redan i det inledande fristående där de kammade hem 22,300 poäng och lämnade Brommagymnasterna och GF Fram bakom sig på respektive 21,500 och 19,250 poäng. Och så fortsatte det.

Uppvisning i trampett

Sedan Brommagymnasterna haft några missar på tumblingen körde KFUM inte bara bra, utan dessutom extremt svårt, med 20,300 poäng kontra Brommas 19,650 drygades försprånget ut ytterligare och efter en riktigt imponerande uppvisning på trampetten var saken klar.

Eller som SVT:s gästexpert Charles Fritzén sammanfattade det i sändning:

– Det här är så oerhört svårt och så oerhört snyggt. De ställde ner alla volter, otroligt bra!

”Stor prestige”

– Det här är stor prestige för oss. Vi har jobbat på allt inför det här SM:et, vi skapade vårt fristående själva och har kämpat framför allt för att få till stilsäkra och svåra volter,  säger Zackarias Södergren till SVT Sport.

Både guldmedaljören KFUM och silvermedaljören Brommagymnasterna kvalificerade sig på placering till Nordiska Mästerskapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer