USA-proffset Adam Renheim kryddar stadioncrossen på SM-veckan. Foto: Johan Ejeborg

USA-proffset gräver guld på SM-veckan

Uppdaterad
Publicerad

Skotercrosstjärnan Adam Renheim har landat i Skellefteå på SM-veckan. Målet för den fyfaldige världsmästaren: Ett nytt guld i sitt tunga bälte av meriter.

– Men det är inte bara att flyga hit och vinna, påpekar Adam som är en av huvudfavoriterna i torsdagens stadioncross på Norrvalla. USA-proffset från Lima i Dalarna avslutade den amerikanska serien starkt med en andraplats i sista heatet i deltävlingen i Duluth, Minnesota.

Renheim slutade sexa totalt efter säsong där han inte fått till det med maskinmaterialet.

– Jag tappade för mycket i starterna. Det var först när det blev längre banor som resultaten kom, berättar han.

Adam vann stadioncrossen på SM-veckan i Falun 2013. Nu är han redo för ny fullträff och troligen satsar på ett säkert kort på Norrvalla.

– Jag har ett gammalt chassi som funkar bra. Maskinen är två år och inte helt mogen för pension ännu. Det blir lite gambling i starterna helt klart. Renheims främsta utmanare blir troligen John Stenberg från Sveg som hittills dominerat årets SM-serie.

Adam Renheim.

Syrran favorit bland damerna

I damklassen är det också en Renheim som får gälla som en av favoriterna. Syrran Marica Renheim har dominerat SM-serien med fyra raka segrar.

Marica hade egentligen lagt av efter en svår skada men är nu tillbaka med besked. USA-stjärnorna Emila Dahlgren och Elina Öhman kommer få det svettigt i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.