Dackarna tog välbehövlig seger mot Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Dackarna har haft en tung inledning av elitserien, och endast tagit fyra poäng på sex omgångar. Men mot serieledande Vetlanda blev det trots det en rolig kväll för Dackarna som vann med 54-36.

Det var upplagt för ännu en tung kväll för Dackarna när Vetlanda gästade Målilla. Men efter en 2-4 i första heatet så kom hemmalaget tillbaka redan i andra heatet där de med en femetta lyckades vända på steken rejält.

För efter det hade Dackarna ledningen hela matchen, och i det femte, sjätte och sjunde heatet så drog de ifrån från en tvåpoängsledning till en tolvpoängsledning efter två femettor.

Dackarna kontrollerade ledningen

Vetlanda skulle närma sig de två kommande heaten, men lyckades inte knipa de där femettorna som laget behövde för att lyckas ta sig ikapp. Istället åkte lagen jämnt med varandra, och Dackarna höll fast vid en åttapoängsledning.

I det tolfte heatet så började det bli ont om tid för gästerna att ta sig ikapp. Men istället för en femetta för Vetlanda som hade gjort det intressant så kunde Dackarna sätta spiken i kistan när de körde in två raka femettor i heat tolv och 13.

Dackarna vann till slut med 54-36 inför 3 413 på läktarna i Målilla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.