Maciej Janowski bidrog till seger för Dackarna. Foto: Bildbyrån

Dackarna vann rivalmötet – slog Lejonen

Uppdaterad
Publicerad

Smålandsderby i speedway.

Då vann Dackarna.

De slog Lejonen med 50-40.

Under torsdagskvällen åkte Dackarna till Gislaved för att ställas mot Lejonen. Och segern skulle man få med sig hem.

Det blev en ganska stökig tillställning när Dackarna vann med 50-40 och tog sin andra raka vinst för säsongen. De tog tag i taktpinnen ganska snabbt och gjorde det bra i tävlingen som höll på fram till 22.00.

Imponerade i debuten

Luke Becker i Dackarna stod för en succéinsats i sin debut. Han och Maciej Janowski inledde med en femetta och efter sex heat var Dackarna i ledning med 21-15.

Kvällen präglades av många omstarter och Lejonen, som kom till matchen utan flera viktiga pjäser, skulle få lämna tomhänta.

– Det var en tuff dag på jobbet för hela organisationen. Vi hade problem med banan och var en man kort redan från början. Vi hade en del omkullkörningar och var aldrig riktigt nära. Det är svårt att få till banan när det varit så varmt och vi kände inte riktigt igen oss på banan ikväll. Vi hade även många förare borta så det var tufft idag, säger en av Lejonens lagledare Mikael Holmstrand efter tävlingen, enligt Värnamo Nyheter.

Gislavedslaget Lejonen åkte på säsongens första förlust, sedan de i premiären slog Kumla. De ställs nu mot Västervik härnäst på tisdag.

För Dackarnas del väntar Rospiggarna samma dag.

SE OCKSÅ: Rospiggarna överlägset i hemmapremiären (10 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.