Foto: TT Nyhetsbyrå

Doyle världsmästare – trots bruten fot

Uppdaterad
Publicerad

En bruten fot stoppade inte australiensaren Jason Doyle från att göra en succésäsong. 32-åringen säkrade världsmästartiteln i speedway inför hemmapubliken i Melbourne.

Dessutom vann han säsongens avslutande GP-tävling.

– Jag har inte sovit på tre veckor, efter fjolårets skada har jag velat det här så mycket, sa Doyle direkt efter att titeln säkrats.

Det var alltså tre veckor sedan den senaste GP-tävlingen avgjordes i polska Torun. Sen dess har det varit en lång väntan för Doyle.

Doyle, som kör för Rospiggarna i Sverige, kom till den avslutande tävlingen i 18 poängs ledning före polacken Patryk Dudek och redan efter det tionde heatet, kunde Doyle fira titeln. Detta efter heatsegrar i dagens fjärde, sjunde och tionde heat.

Dagens fortsatte på bästa sätt för australiensaren som även vann tävlingen, hans andra GP-seger för säsongen.

Redan i fjol var Doyle nära VM-titeln, men då kraschade han i Torun och skadade sig svårt och slutade femma i VM-tabellen. Även den här säsongen har australiensaren haft problem och kört stora delar av säsongen med en bruten fot. Senare i höst ska han opereras.

VM-tabellen, slutställning

1. Jason Doyle, Australien, 161

2. Patryk Dudek, Polen, 143

3. Tai Woffinden, England, 131

4. Maciej Janowski, Polen, 122

5. Bartosz Zmarzlik, Polen, 121

8. Fredrik Lindgren, Sverige, 107

12. Antonio Lindbäck, Sverige, 77

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.