Arkiv: Vetlanda vann SM-guld 2015. Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter konkursen – Vetlanda börjar om från grunden

Uppdaterad
Publicerad

För drygt två månader sedan lämnade Vetlanda Speedway AB in en konkursansökan och drog sig ur den högsta ligan.

Nu står det klart att Vetlanda Motorsällskap får köpa upp konkursboet.

– Vi ser det som en chans att börja bygga från grunden, säger klubbens vice ordförande Mia Kristoffersson till SVT Sport.

Elit Vetlanda har dominerat stora delar av 2000-talet inom svensk speedway med sina sex SM-guld, det senaste 2015.

Men för två månader sedan stod det klart att den anrika klubben levt högt över sina tillgångar och en konkursansökan lämnades in samtidigt som man drog sig ur den högsta ligan.

Sedan dess har den nya styrelsen i Vetlanda Motorsällskap jobbat för att föreningen ska kunna köpa tillbaka Vetlanda Motorstadion av konkursboet och nu står det klart att det blir så.

– Föreningen har levt vidare, det som hänt nu är att vi lagt ett bud på konkursboet för aktiebolaget som omfattar arenan, maskiner, fordon och inventarier och vi vann budgivningen, säger Mia Kristoffersson.

Men någon elitsatsning handlar det inte om.

– På sikt ska det bli elitverksamhet men det kommer att ta några år att hämta sig efter den här ekonomiska smällen, för det har ju drabbat föreningen också, jättehårt, säger Kristoffersson.

Nu ligger fokus på ungdomsverksamheten, men förhoppningen är att de ska få chansen att arrangera några allsvenska matcher redan den här säsongen.

– Vi ser det som en chans att börja bygga från grunden med barn- och ungdomsverksamheten. Vi har redan ett lag i Division 1, det vi hoppas är att vi ska kunna stå värd för lite allsvenska klubbar med hjälp av andra klubbars goda vilja. Vi vill ju bjuda hemmapubliken på lite bra speedway redan i år, säger Kristoffersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.