Foto: Skärmdump

Efter svåra kraschen: Peter Ljung gör comeback i kväll

Uppdaterad
Publicerad

Vetlandas Peter Ljung kraschade svårt i mitten på augusti.

Men redan i kväll gör han comeback.

– Det finns inga tveksamheter kring Peters status. Han åker i kväll, säger sportchefen Mikael Wirebrand till SVT Sport.

På gårdagens läkarbesök fick Peter Ljung klartecken från läkaren att köra i kvällens match mot Piraterna. I morse bekräftade också förbundets medicinska råd att Ljung är körklar.

– Undersökningen i går gick bra, jag har själv pratat med läkaren. Han försäkrade mig om att det inte finns några tveksamheter kring Peters status och gav honom tillstånd att tävla, så han åker i kväll, säger Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand till SVT Sport.

Ljung, som kraschade svårt i premiären mot Dackarna 11 augusti, har genomgått hjärntrappan efter hjärnskakningen han ådrog sig.

”Viktigast att Peter är frisk”

– Han har tagit sig igenom den på ett jättebra sätt. Utöver hjärntrappan sa läkaren att de också tittade så att det inte finns någon ”seghet” i hjärnan och det var inga konstigheter. Han är frisk och han köra speedway, säger Wirebrand.

Speedwaysverige höll andan när Ljung kraschade och slungades över sargen och slogs medvetslös efter att ha kolliderat med en belysningsstolpe på vägen. Han fördes till sjukhus där han blev kvar ett dygn.

Sportchefen är naturligtvis glad över att ha Ljung tillbaka i laget.

– Det viktigaste i det här fallet har varit att Peter ska bli frisk. Det har också varit viktigt att beslutet inte har varit vårt eller Peters utan att det är en läkare som fattat beslutet.

– Men för laget är det så klart jätteviktigt att få tillbaka en ledande stjärna, det är bara positivt, säger Wirebrand.

KLIPP: Här kraschar Peter Ljung illa i elitseriepremiären (11 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.