Västerviks Fredrik Lindgren. Foto: Bildbyrån.

Lindgrens VM-besked: Vann samtliga heat

Uppdaterad
Publicerad

I helgen väntar VM-deltävling på svensk mark.

Västerviks Fredrik Lindgren vässade formen och vann samtliga sina heat när Masarna besegrades med 47-43.

Fredrik Lindgren är alltjämt med i toppen i VM-sammandraget.

Senast, när den sjätte deltävlingen gick av stapeln i polska Lublin, slutade han fyra och inför helgens VM-deltävling i Målilla innehar Lindgren bronsplatsen med sina 80 poäng. En poäng före fyran Emil Safyutdinov.

På tisdagskvällen gav Fredrik Lindgren skäl till topplaceringen.

35-åringen, som till vardags kör för Västervik, vann samtliga sex heat och körde in hela 18 poäng i mötet med Masarna. Ett möte han avgjorde i det sista heatet när gästerna vann med 47-43.

Förlust i Woffindens debut

I Eskilstuna var tabellettan Smederna illa ute mot Dackarna, som inför mötet var det enda laget som lyckats slå seriesuveränen.

KLIPP: Smederna tog tung seger mot Dackarna

Målillalaget – med trefaldige världsmästaren Tai Woffinden, som debuterade för smålänningarna – inledde med tre raka heatsegrar och såg också ut att gå mot säsongens andra seger mot Smederna. Men så blev det inte, trots ledning inför det sista heatet.

Där tog hemmalaget Smederna en femetta, vilket gav dem segern. Segerorganisatör? Pontus Aspgren, som körde in elva poäng och höll världsmästarna Woffinden och Jason Doyle bakom sig i det avgörande heatet när Smederna vann med 46-44.

30-åringen kommer också till start i Målillas GP i helgen då han tilldelats ett wildcard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.