Senaste gången som Lindgren körde speedway i Sverige, hösten 2019, blev det SM-guld med Smederna. Foto: TT

Fredrik Lindgren tillbaka som vinnare efter två år

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren var tillbaka i elitserien efter två år. Han var delat poängbäst i sitt nya lag Västervik när man slog Vetlanda i Smålandsderbyt med 57-33.

– Det är så otroligt skönt för min egen del, att få hjälpa Västervik till vinst i min premiär är helt fantastiskt, säger Lindgren till SVT Sport.

VM-bronsmedaljören från i höstas körde in 13 poäng.

– Det var lite pirr i magen och jag själv gör en riktigt bra kväll. Jag känner mig tillfreds, säger Lindgren.

För SVT Sport utvecklar han tankarna kring nysatsningen i Västervik.

– Det känns bra. Jag har inte varit i Sverige överhuvudtaget på 1,5 år. Det ska bli spännande att se vad jag kan göra i Västervik, säger Lindgren.

35-åringen tillbringade förra säsongen i Polen men nu när vaccinet börjat slå igenom och att resandet är på väg tillbaka är läget annorlunda.

”Behöver fler åktillfällen”

– Jag känner att jag behöver fler åktillfällen och med tanke på läget i världen så går det att resa lite lättare. Det har öppnat upp och jag känner mig motiverad och redo att köra i elitserien igen.

Han har kört med lite blandade resultat på andra ställen i säsongsupptakten.

– Det sitter lite i skallen, handlar om självförtroendet. Jag vet min kapacitet och jag måste hitta tillbaka till självförtroendet, säger Lindgren och visade sin klass på banan.

Västervik-Vetlanda 53-37

Västervik: Fredrik Lindgren 13, Artem Laguta 13, Bartosz Smektala 10, Vadim Tarasenko 9, Jaimon Lidsey 7, Anton Karlsson.

Vetlanda: Bartosz Zmarzlik 16, Szymon Wozniak 5, Tomasz Gapinski 5, Peter Ljung 5, Dominik Kubera 4, Alexander Woentin 2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.