Glädjebesked till guld-Smederna

Uppdaterad
Publicerad

Guldhjältarna i Smederna togs emot av fansen hemma i Eskilstuna i natt. Sedan kom glädjebeskedet för alla fans. Den stora stjärnan Matej Zagar vill fortsätta.

– Matej Zagar trivs enormt bra och vill  stanna, säger ordföranden Håkan Ringkvist till Aftonbladet            

Förarna, utom just slovenen Zagar och Leon Madsen som skulle till andra tävlingar, hyllades av fansen på en bar i staden. John Guidettis egna sång ”Johnny G” var utbytt mot ”Matej Zagar” och förare, ledare och fans firade.

– Vilken laginsats. Det är helt otroligt, så gött. Vi åkte till Avesta och spöade Masarna med 14 poäng och slog Vetlanda med uppenbarligen mer än åtta poäng (18 poäng), jublar en rusig Linus Eklöf för SVT Sport.

Lagledaren Jerker Eriksson skrek rakt ut:

– Jag vill hälsa hem till min sambo som sitter hemma med barnen; jag älskar er!

Experten: ”Jag trodde aldrig någonsin på det här”

Vetlanda förlorade första matchen hemma den här säsongen och tappade ett givet guld.

– Hur konstigt det än kan vara så var de hungrigare än oss i dag. Vi var inte där, säger lagledaren Mikael Wirebrand.

Det var en bragd i går i Vetlanda och det har varit en bragdartad säsong när det uträknade Smederna överraskade gång på gång.

– En helt otrolig utveckling, från konkursen och gå upp i årets serie och slå topplagen. De var nedtryckta i skosulorna i tisdags och i dag vänder de på hela steken; reserverna går in och slår Vetlandas toppförare. Sättet man gör det på är helt fantastiskt, säger SVT Sports expert Erik Stenlund och erkänner:

– Jag trodde aldrig någonsin på det här.

Som skön inramning lyste fyrverkerierna upp den mörka Smålandshimlen.

Det var 40 år sedan klubben senast tog SM-guld.     

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.