Ännu en hemmaseger blev det för Bartosz Zmarzlik och de andra i Vetlanda. Foto: Bildbyrån

Hemmastarka Vetlanda ny serieledare

Uppdaterad
Publicerad

Vetlandas fina svit fortsätter. I smålandsderbyt mot Dackarna tog laget säsongens fjärde hemmaseger och kunde avgöra redan i 12:e heatet med en femetta. 50-40 slutade matchen och innebär att Vetlanda tar över serieledningen i en haltande tabell.

Smålandsderbyt på Vetlanda-ovalen blev aldrig riktigt spännande. Efter tio körda heat var ställningen 36-24 till hemmalaget och det var ett övertag Dackarna aldrig lyckades ta igen.

Målilla-laget, som var favorittippade inför säsongen, har haft det tungt under våren och ligger på en blygsam sjundeplats i tabellen. Gästernas enda behållning ikväll var Piotr Pawlicki, som stod för 14 poäng och två gånger om körde hem trepoängaren till Dackarna före Vetlandas stora stjärna Bartosz Zmarzlik – första gången Zmarzlik blev slagen på hemmaplan den här säsongen.

Vetlanda avgjorde med femetta

Men speedway är en lagsport och Pawlickis insats var inte nog sett till totalen. I 12:e heatet stod Vetlanda för en femetta och avgjorde matchen till 43-29. Bakom heatsegern fanns Dominik Kubera med sin fjärde fullpoängare för kvällen och nygamla stjärnan Artem Laguta, som åter är tillbaka i laget.

Matchen slutade 50-40 till hemmalaget och innebär att Vetlanda är ny serieledare med 10 poäng före Indianerna på 9 poäng. Men Kumlalaget har kört två matcher mindre än Vetlanda och möter Piraterna 20 juni. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.