Två krascher i Kumla – på fyra heat: ”Jag är mörbultad”

Uppdaterad
Publicerad

Jumbon Indianerna tog säsongens första seger, 47-43, när de skrällde hemma mot serieledande Lejonen i en underhållande match.

Men gästernas Linus Eklöf rasar mot den hårda inledningen där han var med om två stora krascher.

– Jag är mörbultad. Handleden och fingrarna har tagit stryk. Men jag kan hålla i cykeln, det kan uppenbarligen inte dom, säger han till SVT Sport.

Mötet i Kumla inleddes med två stora krascher på fyra heat. Redan i första kurvan på första heatet blev alla förare liggande och ambulans åkte in på banan.

Nästan omedelbart efter starten slog två förare ihop och gästernas Adrian Gala körde rätt in i hemmalagets Pontus Aspgren. Ludvig Lindgren, som låg en aning bakom, åkte rakt in i högen och flög av sin cykel.

Alla klarade sig oskadda och kunde ta sig av banan för egen maskin, men i det fjärde heatet small det igen med en ny otäck situation.

”Fick känna på gruset”

Lejonens Linus Eklöf – som också körde i första heatet – försökte då gå på yttersidan om Joel Andersson, men utrymmet blev för litet och Eklöf körde in i sargen. Ambulanspersonal var inne och såg om Eklöf, som kunde resa sig upp för egen maskin.

– Det var par tuffa heat där i början med mycket omstarter och jag fick vara nere och känna lite på gruset. Men det är bara att bita ihop och köra på, säger Eklöf till SVT och fortsätter:

– I första vurpan var det Gala som fick med sig allihopa, det var lite otur. I andra var det Joel som fick ett litet kast och olyckligtvis var jag utanför honom.

”Visar att vi är att räkna med”

Indianerna från Kumla hade inför torsdagens match inlett säsongen svagt med tre raka förluster på de tre inledande matcherna. Lejonen, från Gislaved, hade vunnit sina första tre.

– Indianerna var steget vassare än oss i dag, det måste jag ge dem. All cred till dem som gör en jättebra match, säger Linus Eklöf.

Hemmalagets Pontus Aspgren om första segern för säsongen:

– Grymt skönt. Vi gjorde en riktigt bra match från första heatet och vann över ett riktigt vasst motstånd. Nu visar vi de andra att vi är att räkna med, säger han till SVT.

MATCHFAKTA

Indianerna-Lejonen 47-43

Indianerna: Jonas Jeppesen 14, Pontus Aspgren 11, Ludvig Lindgren 7, Jonatan Grahn 7, Joel Andersson 5, Christoffer Selvin 3.

Lejonen: Robert Lambert 17, Adrian Gala 8, Linus Eklöf 8, Mathias Thörnblom 8, Casper Henriksson 2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.