Lejonen tog andra raka segern

Uppdaterad
Publicerad

Lejonen trivs mot Smederna i år. Laget vann ikväll även andra mötet mellan lagen med 48-42, och tog därmed full pott mot Eskilstuna-laget i årets elitserie.

Men det skulle bli en jämn retur. Lagen bytte femettor med varandra och det skiljde bara ett fåtal antal poäng under stora delar av kvällen. Som mest hade Lejonen ledningen med sex poäng, som de skaffade sig efter en femetta i det femte heatet.

Och Smederna hade problem att ta sig närmare. De tog sig vid några tillfällen fyra poäng ifrån Lejonen, men då drog Lejonen ifrån igen till en sexpoängsledning, vilket de även hade när matchen var slut, 48-42.

För Lejonen så var det framförallt Maksym Drabik och Krzysztof Kasprzak som ledde dem till seger. De båda polackerna körde in elva poäng vardera efter två segrar, två andraplatser och en tredjeplats var på fem heat.

Jumbon Rospiggarna skrällde – bröt förlustrad

Rospiggarna tog en efterlängtad seger i elitserien i speedway när Vetlanda besegrades med 49–41 hemma i Hallstavik.

Segern mot tabelltvåan var jumbon Rospiggarnas första på åtta matcher, sedan 59–31-mötet hemma mot Masarna i slutet av maj, och blott andra tvåpoängaren den här säsongen. Rospiggarnas Andreas Jonsson, 11 poäng, och Vetlandas Bartosz Zmarzlik, 14 poäng, var poängbäst i matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.