Fredrik Lindgrens Västervik är utslaget ur SM-slutspelet. Foto: Johan Ejeborg

Lindgren efter uttåget: ”Kom aldrig in i matchen”

Uppdaterad
Publicerad

Svenske VM-stjärnan Fredrik Lindgren tog tolv poäng för Västervik i den avgörande semifinalen mot Dackarna.

Men det räckte inte. Västerviks säsong tog slut på onsdagskvällen.

– Vi kom aldrig in i matchen på ett bra sätt. Dackarna var för bra, säger Fredrik Lindgren till SVT Sport.

Fredrik Lindgren kom till Västervik och lyfte laget till en andraplats i grundserien.

Men lyftet till klubbens första SM-final sedan 2007 kom aldrig. Västervik blev utslaget i semifinalen av länskollegan Dackarna från Målilla.

– Dackarna startade bra de första omgångarna. Vi fick jaga och klarade aldrig riktigt av det mentalt. Dackarna var för bra, säger Fredrik Lindgren till SVT efter matchen.

”Givetvis besviken”

Västervik hade fyra poängs underläge inför matchen (43-47), men hade ett bra läge att vända på matchen i kraft av hemmabana. Ett Västervik som kom till match med åtta raka hemmasegrar i ryggen.

– Vi var väldigt laddade, men det var säkerligen Dackarna också. Vi gjorde det vi kunde, men var inte bra nog, säger den svenska VM-stjärnan.

– Sett över hela säsongen har det gått otroligt bra för mig i serien. Men givetvis är jag besviken att inte kunna leda Västervik till en finalplats, säger han vidare.

Nu får Lindgren istället ta sikte på att köra in ett VM-brons i helgens VM-avslutning i polska Torun.

– Jag går för att knipa bronset. Det står mellan mig och Emil Sayfutdinov, och jag skulle säga att det är fifti-fifti, säger Fredrik Lindgren, som ligger fyra, två poäng bakom Sayfutdinov inför helgens två tävlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.