Fredrik Lindgren missade semifinalen i Prag. Foto: Mateusz Wojcik

Lindgrens revansch gav VM-lyft

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren är på rätt spår igen i speedway-VM. Efter missen i Prag senast körde Lindgren in som trea i Tysklands GP i Teterow.

Pallplaceringen var en härlig revansch och gav ett skönt lyft i tabellen – från åttonde till fjärdeplatsen.

– Banan var lömsk ikväll, glad att jag klarade mig utan krascher och landade på prispallen, säger Fredrik till SVT.

Det var Polens kväll i Teterow i nordöstra Tyskland. Patryk Dudek vann före VM-ledaren Bartosz Zmarzlik och Lindgren som var påkopplad från start på den svårbemästrade banan. Semifinalplatsen säkrade svensken redan inför sista heatet i grundomgången efter bl.a två imponerande heatsegrar.

Flera av toppförarna hade problem med underlaget, men Lindgren såg stabil ut under hela kvällen. Han dominerade sin semifinal och valde den gula ytterbanan i finalen, hans 39:e i VM-sammanhang.

”Ingen härlig känsla”

Väl i finalen var Fredrik inte riktigt nära de båda polackerna, men höll undan för fyran, britten Robert Lambert.

– Det var en tuff kväll och  ingen härlig känsla på banan. Men resultatet var viktigt för min framtida satsning mot medaljer.

I tabellen klättrat från åttonde till fjärdeplatsen och är bara fyra poäng bakom trean Leon Madsen, Danmark. Upp till ledaren Zmarzlik är det 16 poäng.

Nästa deltävling avgörs på VM-ledaren Zmarzliks hemmabana i Gorzow 25 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.