Tuff kväll för Lindgren i Slovenien. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fredrik Lindgren sist i finalen i Sloveniens GP

Publicerad

Fredrik Lindgren hamnade precis utanför pallen i den åttonde VM-deltävlingen i speedway. Totalledaren Tai Woffinden hade en tung kväll och missade semifinal. Vann gjorde polske Patryk Dudek.

Det svenska VM-hoppet, Fredrik Lindgren, skrapade ihop tio poäng under grundomgången och kvalificerade sig därmed för en plats i det första semifinalheatet. Där ställdes han mot Maciej Janowski, Polen och australierna Jason Doyle och Chris Holder.

Flygande start

Lindgren flög i väg i starten och fick direkt en rejäl lucka bak till den resterande trion. Svensken kunde lekande lätt ta sig igenom de fyra varven runt ovalen, hela vägen till en semifinalseger och en plats i finalen. Med sig till final hade han Jason Doyle. I den andra semifinalen lade polske Patryk Dudek och amerikanske Greg Hancock beslag på de sista finalplatserna.

I finalen fick Lindgren inte den start han ville ha. Efter första kurvan hamnade han sist och lyckades inte knappa in på motståndet. Patryk Dudek var snabbast från start till mål och vann före Jason Doyle. 48-årige Greg Hancock slutade trea.

Tappar i toppen

VM-ledaren Tai Woffinden hade inte en av sina bästa kvällar. I heat 16 uteslöts han och missade därmed en semifinalplats. Totalt skrapade britten ihop fem poäng, och får nu känna förarna som ligger efter i sammandraget flåsa allt hårdare i nacken.

Woffindens främsta konkurrent, Bartosz Zmarzlik, missade visserligen final men tog totalt 12 poäng och ligger nu nio poäng efter Woffinden. Med två deltävlingar kan det med stor sannolikhet komma att bli en duell om VM-titeln mellan de två.

Nästa GP-tävling är i tyska Teterow den 22 september, innan allt avslutas den 6 oktober i Torun, Polen.

Ställningen i speedway-VM

Visa

Topp 5:
1. Tai Woffinden, England, 108 poäng
2. Bartosz Zmarzlik, Polen, 99 poäng
3. Fredrik Lindgren, Sverige, 89 poäng
3. Maciej Janowski, Polen, 89 poäng
5. Patryk Dudek, Polen, 84 poäng

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer