Masarnas Antonio Lindbäck. Foto: Bildbyrån

Masarna fast i botten: ”Våra stjärnor levererar inte”

Uppdaterad
Publicerad

Hemmabana hjälpte inte Masarna i jakten på andra segern i speedwayens elitserie.

Tabelltvåan Dackarna knäckte avestalaget efter en stark avslutning och vann med 49-41.

Detta var smålänningarnas första bortaseger för säsongen.

Maciej Janowski och Greg Hancock var Dackarnas poängmaskiner i Avesta och körde in 14 respektive 13 poäng på fem heat. Bägge överglänste masarnas äss Tai Woffinden som stannade på 10 poäng.

Ett ojämnt Masarna hade länge kontakt med målillalaget. Linus Sundström kämpade tappert och gjorde en riktigt bra match och tog också tio poäng.

– Vi gör en bättre match en senast men våra stjärnförare levererar inte just nu. Vi kör inte som ett lag. Antonio Lindbäck är en besvikelse ikväll, säger lagledaren Stefan Bäckström till speedwayplay.com.

Den tidigare VM-föraren har det jobbigt på banan och tog bara två poäng.

Masarna är fortsatt sist i tabellen.

I matchen mellan Rospiggarna och Indianerna skadades Anders Thomsen otäckt i det sjunde heatet när han körde ihop med Jason Doyle. Thomsen fick lämna banan i ambulans. Enligt Nerikes Allehanda ska det röra sig om en benskada för dansken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.