Noel Wahlqvist, Västervik. Foto: Bildbyrån

16-årige talangen kvar på sjukhus – hoppas ändå köra i år

Uppdaterad
Publicerad

I torsdags kraschade Västerviks 16-årige löfte Noel Wahlqvist illa då hans Västervik förlorade hemmapremiären mot Lejonen. På grund av problem med en lunga är han kvar på sjukhuset för observation.

– Han har slagit sig rejält, pojken, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson till SVT Sport.

Det var i hemmapremiären i elitserien i speedway som Noel Wahlqvist tappade kontrollen då han skulle ta sig förbi Linus Eklöf. Han körde in i ett staket och ådrog sig tre fakturer.

Kraschen orsakade också problem med en lunga och det är det som gör att han fortfarande är kvar på sjukhus. Han ska röntgas under söndagen och efter det tas ett beslut om han kan åka hem.

– Han har slagit sig rejält, pojken. Men han är vid gott mod och har ett positivt tänkande vilket förstås är viktigt, säger Andersson.

Det låter som att det är länge innan han är uppe på någon motorcykel igen?

– Inte om man pratar med honom, men teoretiskt sett så ska det ju ta ett tag givetvis. Jag hoppas att han kan komma tillbaka och hinna köra lite tävlingar innan säsongen är över. Det är ju en relativt kort säsong på grund av pandemi och skit.

Elitserien i speedway avgörs i år som enkelserie och därför körs grundseriens sista omgång redan den 15 september. Västervik har inlett med två raka förluster mot först Piraterna och sedan Lejonen.

KLIPP: Peter Ljung kraschade otäckt i Vetlanda (11/8)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.