Piraterna tillbaka i elitserien

Uppdaterad
Publicerad

Piraterna är tillbaka i elitserien i speedway 2019. Mästarlaget från 2011 och 2013 vann allsvenskan och har fått sin elitlicens prövad.

– Det här var ohyggligt viktigt för klubben, publiken och sponsorerna. Vi hade inte orkat hålla uppe intresset i allsvenskan en säsong till. Det här är en riktig kick off, säger en lättad Fredrik Staaf, lagledare Piraterna till SVT Sport.

Motalaklubben har jobbat intensivt med att bygga upp en ekonomi som håller för avancemang. Och i eftermiddags blev avancemanget officiellt.

 Fredrik Staaf och Jerry Bengtsson fortsätter som lagledare, meddelar klubben på sin hemsida.

– Det här var ohyggligt viktigt för klubben, publiken och sponsorerna. Vi hade inte orkat hålla uppe intresset i allsvenskan en säsong till. Det här är en riktig kick off, säger en lättad Staaf, till SVT.

Även konkurrenterna verkar glädjas åt beskedet.

– En bra och anrik klubb som kommer in och kan förhoppningsvis ge lite mer krydda åt elitserien. Det blir två matcher till och dessutom blir det ytterligare fler svenska förare som får chansen att köra i elitserien, menar Mikael Wirebrand, sportchef Vetlanda.

– De har väl gjort sig förtjänta av det här, ansökan har gått igenom. Nu blir det en haltande tabell med nio lag. Förhoppningsvis kan vi få tio lag på sikt, tror Morgan Andersson, sportchef Västervik

 Piraterna åkte ur elitserien inför årets säsong. Därmed blir det nio lag i högsta ligan 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.