ARKIVBILD. Jaroslaw Hampel från tiden i klubben i Vetlanda 2017. Foto: Bildbyrån

Polska stjärnan bötfälls av Lejonen: ”För att markera”

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnföraren Jaroslaw Hampel fanns inte med när Lejonen åkte ur i SM-kvartsfinalen.

Han stoppades av sin polska klubb Motor Lublin – och bötfälls nu av Lejonen för avtalsbrott.

– Det är för att markera att ett ingått avtal gäller, säger Mikael Holmstrand, assisterande lagledare i Lejonen, tillika ordförande i ligaorganisationen ESS till SVT Sport.

Polske Jaroslaw Hampel har gjort flera säsonger i VM-serien och tillhört toppskiktet i Sverige. Under årets säsong har han tävlat för Lejonen, men Hampel saknades när laget åkte ur i SM-kvartsfinalen mot Dackarna.

Motor Lublin, den polska klubben som han också tävlar för, vägrade släppa honom till Sverige under det parallellt pågående slutspelet i Polen. Ett beslut som nu får konsekvenser.

– Vad gäller Hampel personligen så kommer vi att bötfälla honom för kontraktsbrott, säger Mikael Holmstrand.

”Vi har ett ansvar”

– Det är för att markera att ett ingått avtal gäller. Vi har ett ansvar, precis som hans polska klubb, mot våra sponsorer, supportrar och laget i övrigt. Tecknar man ett avtal med oss så ska man veta att det är det som gäller, annars finns konsekvenser.

Holmstrand förklarar dock att Lejonen har haft kontakt med den polska klubben för att försöka hitta en lösning.

– Klubben förstår vår situation och har sträckt ut en hand för att hitta en lösning. De inser att de försatt oss och föraren, Hampel i det här fallet, i klistret, samtidigt som de står fast vid sin ståndpunkt att de skyddar sina förare och inte ville riskera någonting inför finalen.

”Kännbart”

Hur stort bötesbeloppet blir beror på olika delar i kontraktet, som ännu behöver redas ut.

– Det är kännbart utifrån villkoren i hans avtal. Det ska det vara.

ARKIV: Västervik tog överlägsen seger mot Lejonen 17/8 2021

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.