Linus Sundström har lämnat intensiven och ska opereras. Foto: TT

Positiva besked för svenske speedwaystjärnan

Publicerad

I söndags kraschade den svenska speedwayföraren Linus Sundström under en tävling i Polen. Han fördes med ambulans till sjukhus och tillståndet var kritiskt. Nu meddelar dock hans pappa att sonen lämnat intensiven.
– Det går otroligt fort fram, säger han till SVT Sport.

Under några dagar efter kraschen var läget kritiskt för den svenske speedwayföraren Linus Sundström. Men under torsdagen meddelade Sundströms pappa Kenneth Sundström att sonen var vaken och talbar. 

– Det har varit livshotande, katastrof. Jag är helt slut. Han ligger på intensiven men han börjar komma tillbaka, sa Kenneth Sundström till SVT Sport på torsdagen.

Har lämnat intensiven

Under fredagen kommer positiva nyheter från Polen.

– Han har lämnat intensiven nu. Han har pratat med sin son som är hemma i Sverige. Det går otroligt fort fram, det är så jäkla skönt, säger Kenneth Sundström till SVT Sport. 

– Planen nu är att han ska opereras på tisdag, för benbrotten i lårbenet och överarmen. 

Ska opereras i ett halvt dygn

De uppgifter Kenneth Sundström fått från läkarteamet är att operationen kommer att ta tid. 

– Den kommer ta tolv timmar. Exakt vad de ska göra vet jag inte. Men läkarna säger att rehabiliteringen kommer ta mycket kortare tid.  Kenneth Sundström berättar att sonen blir allt piggare.

– Nu är han med, men han är dämpad och trött. 

Själv kommer Linus Sundström ännu inte ihåg något från olyckan, men Kenneth Sundström har sett den i efterhand. 

– Den var brutal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer