Max Fricke Foto: Bildbyrån

Rospiggarna vann enkelt mot Masarna

Uppdaterad
Publicerad

Rospiggarna tog kommandot direkt mot Masarna i femte omgången av Elitserien. Rospiggarna drog ifrån rejält tidigt, och vann till slut med 59-31 efter sex femettor. Segern var den första för säsongen för Rospiggarna som inledde säsongen med fyra förluster.

Redan efter fyra heat så hade Rospiggarna kopplat ett rejält kommando med en 17-7 ledning, en ledning som bara skulle växa. Efter 10 heat så var ledningen förkrossande 39-21, och matchen var i princip avgjord.

I Rospiggarna så var det framförallt tre förare som låg bakom segern. Max Fricke med 15 poäng, Jason Doyle med 14 poäng och Tero Aarnio som vann tre av fyra heat.

För Masarna så fanns det ändå något att glädjas åt. Framtidsnamnet, 16-årige Philip Hellström-Bängs, som är yngsta föraren i Elitserien i år tog sin första tvåpoängare i Elitserien när han i andra heatet knep andraplatsen före lagkamraten David Bellego och Andreas Westlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.