Antonio Lindbäck från en match i maj Foto: Bildbyrån

Skada stoppar Lindbäck från hemma-GP

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget deltagande för Antonio Lindbäck när speedwayens Grand Prix kommer till Målilla i veckan. En axelskada stoppar stjärnan, som under tidigare år haft finfina GP-resultat just i Målilla, och i värsta fall kan skadan innebära att säsongen är över.

– Det känns faktiskt j*vligt piss, måste jag säga, säger Lindbäck till SVT Sport.

Den otäcka smällen i helgens EM-deltävling i danska Vojens involverade flera förare, och den kan innebära att säsongen är över för svensken. Han lär åtminstone missa Masarnas två elitseriematcher i veckan mot Smederna och Piraterna.

– Vi vet vad vi ger oss in på, att se bilderna fungerar nästan som mental träning, för man ser det och inser att det är så här det är med speedway.

– Är det bara en skada på ligamentet, som läkarna sagt, så kommer jag kunna köra med skydd om ett par veckor, men är ligamentet av så krävs det operation. Jag vill inte säga bu eller bä just nu, men Målilla blir inte av, så är det, säger Lindbäck.

Tackar för allt stöd

På sin Facebook har Lindbäck lagt ut en röntgenbild som visar hans axel.

”På onsdag ska jag göra ett nytt besök på sjukhuset och då hoppas jag att jag kommer veta mer. Jag tackar för allt stöd som jag fått”, skriver Lindbäck.

I Målilla, på Dackarnas hemmabana, så har Lindbäck kommit tvåa respektive trea på två GP-insatser där de senaste åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.