Fredrik Lindgren är fortsatt kvar på sjukhus i England – i Sverige uppges han vara klar för nyblivna mästarklubben Smederna. Foto: Bildbyrån

Skadad Lindgren stekhet på marknaden

Svenske VM-stjärnan Fredrik Lindgrens säsong är över efter skadan i England i slutet av förra veckan. På den svenska förarmarknaden är Lindgren stekhet – och enligt vad SVT Sport erfar är han klar för nya mästarklubben Smederna.

Fredrik Lindgren bröt en kota i övre delen av ryggen i samband med kraschen i engelska Manchester förra veckan. Lindgren är fortsatt kvar på sjukhus i England, där han inväntar nya röntgenundersökningar de närmaste dagarna. Enligt brittiska BT Sport ska inte Lindgren behöva göra en operation för skadan.

Byter till Smederna

Lindgren är också het på den svenska transfermarknaden. Enligt uppgifter till SVT Sport har Lindgren gjort klart med nyblivna svenska mästarklubben Smederna till kommande säsong, som tidigare under onsdagen presenterade svenske juniormästaren Alexander Woentin.

Lindgren körde under 2017 i Dackarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer