Stjärnan Jason Doyle debuterade – då vann Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Västervik hade inlett serien med två raka förluster.

Men på tisdagskvällen debuterade VM-stjärnan och nyförvärvet Jason Doyle.

Och ex-världsmästaren från Australien levererade direkt med fem raka heatsegrar, när Västervik vann med 51-39.

Topptippade Västervik stod på noll poäng inför Smålandsderbyt mot Vetlanda.

Men här bröts den negativa trenden.

Tog maximala poäng

I Västervik debuterade nyförvärvet Jason Doyle, som värvades in från Rospiggarna inför säsongen,  och hade förväntningar på sig.

– Jag har varit här några gånger de senaste fem åren. Det är en bra racingbana, och jag gillar att köra här, sa Jason Doyle till SVT Sport inför matchen.

Och att han gillar Västerviksbanan visade han med eftertryck.

Doyle körde hem maximala 15 poäng på sina fem framträdanden under kvällen – och var segerorganisatör i hemmalaget.

Avgjorde matchen

Bland annat låg han bakom den matchavgörande heatsegern i heat 12 när Västervik tog poängövervikt med 5-1 efter att Doyle vunnit före lagkamraten Anton Karlsson, och gett Västervik åtta poängs försprång i matchen. 40 mot 32.

När sedan Sam Masters och Mikkel Bech Jensen följde upp den triumfen med en ny ”femetta” i heatet därpå var säsongens första seger i hamn för Västervik.

Västervik har inte vunnit SM-guld sedan 2005. Men med Doyle i fortsatt toppform kan laget bli en utmanare.

– Jag ska försöka, men det är en lagsport. Men laget som Morgan Andersson och Västervik satt ihop är bra. Det är många unga killar och många svåra heat. Men vi ska ge hundra procent, säger Jason Doyle på frågan om han kan hjälpa klubben till ett nytt guld.

Positivt för hemmalaget var också att lagets svenske stjärna Linus Sundström gjorde sin bästa match för säsongen, med elva inkörda poäng.

– Det har varit lite motigt i inledningen på säsongen efter skadan, men vi jobbar på och det var riktigt skönt att dunka in en bra tävling här i dag och få med mig tre heatsegrar, sä Linus Sundström till SVT Sport efter matchen.

Vetlanda, som bland annat saknade Peter Ljung, hade det tufft i den här matchen och åkte på sin andra raka förlust. Svenske juniormästaren Alexander Woentin blev bäste poängplockare med tio inkörda poäng.

I och med segern klev Västervik förbi Vetlanda i tabellen, men ligger fyra poäng bakom obesegrade Lejonen som besegrade Rospiggarna med 50-40 och befäste serieledningen.

Resultat elitserien i speedway

Västervik – Vetlanda 51-39

Dackarna – Indianerna 48-42

Piraterna – Masarna 43-47

Lejonen – ROspiggarna 50-40

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.