Succécomeback för Tai Woffinden

Uppdaterad
Publicerad

För knappa två månader sedan bröt han en kota i ryggen och skadade lungorna.

Men redan i dag var Tai Woffinden tillbaka i elitserien – och gjorde succé direkt.

Efter fyra femettor från Woffinden så avgjorde han matchen i det allra sista heatet för sitt Indianerna mot serieledande Västervik.

Den brittiske speedway-stjärnan Tai Woffinden, som är regerande världsmästare, kraschade otäckt när han tävlade i Polen i början av juni.

Kraschen resulterade i såväl en bruten kota i ryggraden, skadade lungor och en fraktur på skulderbladet.

GP-comeback i lördags

Men trots de många olika skadorna var han snabbt tillbaka i tävlingsform. Redan i lördags gjorde han comeback när Polens Grand Prix avgjordes i Wroclaw, och blev då tia.

Och i kväll var det dags för elitseriecomeback, när hans Indianerna vann mot serieledande Västervik. Och vilken comeback det blev.

Femetta direkt

Redan i sitt första heat var han snabbast av alla. Han och lagkamraten Chris Holder tog starten och höll ledningen hela vägen in i mål. Woffinden före Holder innebar en femetta för Indianerna.

Och på den vägen fortsatte det. Även i sitt nästa heat vann han och ledde Västervik till en femetta, och i heat nummer tre blev det en ny femetta.

Avancerar i tabellen

Succécomebacken fulländades sedan när han i det allra sista heatet tillsammans med Piotr Protasiewicz tog en ny femetta – och gjorde så att Indianerna därmed vände 41–43 till seger med 46–44.

I och med segern avancerade Indianerna till femte plats i den jämna tabellen. Västervik behåller serieledningen, men har en match mer körd än Dackarna, vars match mot Masarna i kväll blev uppskjuten på grund av regn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.