Tai Woffinden. Foto: TT.

Trefaldige världsmästaren klar för Dackarna

Uppdaterad
Publicerad

Speedwaystjärnan Tai Woffinden, med tre VM-guld på meritlistan, kommer att köra för den svenska klubben Dackarna framöver.

– Det är en riktigt stark förare. Han är trefaldig världsmästare, och en stark poängplockare. Givetvis blir han en förstärkning, säger lagledaren och sportchefen Mikael Teurnberg till SVT Sport.

Den 30-årige engelsmannen Tai Woffinden har inte kört i Sverige sedan 2019. Men nu är han tillbaka och är klar för Dackarna.

Mikael Teurnberg berättar att övergångsprocessen inleddes förra veckan.

– Han ringde mig förra veckan, och sedan fortsatte det därifrån. Sedan är det mycket pappersexercis som ska fixas. Starttillstånd och ligalicens från hans federation. Men att komma överens med Tai var ganska enkelt. Det var inga konstigheter, säger Mikael Teurnberg.

Woffinden körde senast i Sverige för Indianerna 2019, men är inte helt främmande för Dackarna då han körde i klubben 2012.

Debuterar mot Smederna

Dackarna har nu ett starkt lag med Maciej Janowski och Jason Doyle, som är etta respektive nia efter de två första VM-deltävlingarna plus Tai Woffinden som ligger femma i sammandraget.

Efter förlusten mot Västervik i tisdags har Dackarna trillat ned till femteplatsen i tabellen. Målet är dock högre än så.

– Målbilden är att vi ska slåss om SM-guldet givetvis. Men sedan är det åtta lag till. Det är tufft. Men vi gör allt vad vi kan för att skruva åt laget ytterligare. Man kan inte lova att det räcker, men jag kan lova att vi ska göra allt vad vi kan för att vinna, säger Mikael Teurnberg.

Kontraktet är skrivet för resten av säsongen, och det är meningen att Tai Woffinden ska debutera för Målillaklubben den 10 augusti i bortamatchen mot Smederna.

MER SPEEDWAY: Västervik vände och vann länsderbyt mot Dackarna (27 juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.