Idrotten får 500 miljoner i återstartsstöd

Uppdaterad
Publicerad

Riksidrottsstyrelsen har nu beslutat att fördela 500 miljoner kronor i återstartsstöd till idrotten.

Pengarna ingår i det stöd på sammanlagt 820 miljoner kronor som idrotten tilldelats i coronastöd för 2022 för att framför allt användas till återstarten efter pandemin.

Av de 500 miljonerna går 300 miljoner till specialidrottsförbunden. Minst 30 procent av det stödet måste gå till idrottsföreningar.

”Utvecklingsarbetet har bromsats på grund av coronapandemin och det kommer att krävas långsiktigt ekonomiskt stöd från regeringen och kommuner runt om i landet för att idrottsrörelsen ska lyckas med rekrytering, återrekrytering och att behålla barn, unga, vuxna och äldre”, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet, i ett pressmeddelande.

I övrigt fördelas pengar bland annat till idrotter för särskilda pandemieffekter, som stora motionsidrottsevenemang, till idrott strax under yppersta eliten och till distrikten för utbildningar för tränare och ledare i föreningar.

Förutom den halva miljarden i återstartsstöd ska RF dela ut 120 miljoner kronor i kompensationsstöd för verksamhet och evenemang mellan 23 december 2021 och 8 februari 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.