Foto: Bildbyrån

Legendariske tv-profilen Göran Zachrisson har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Göran Zachrisson, en av Sveriges mest kända journalister och kommentatorer, har gått bort. Det bekräftar familjen till SVT Sport. Han blev 83 år gammal.

Golfjournalisten Göran Zachrisson är död. Han avled i Stockholm i morse efter en kort tids cancersjukdom.

Göran Zachrisson var ”Mr Golf” i Sverige och en av världens mest kunniga och respekterade journalister i ämnet. För miljoner tv-tittare var han i mer än ett halvt sekel mannen som trollband sin publik med sitt unika sätt att kommentera.

Efter närmare 30 år på Sveriges Television arbetade han för kommersiella kanaler, mestadels som golfkommentator.

– Jag kommer att komma ihåg honom som en person som alltid var nyfiken och hade en vänlig glimt i ögat och som just var en magisk berättare, säger SVT Sports kommentator Jacob Hård som arbetade tillsammans med Göran Zachrisson.

KLIPP: Jacob Hård om Göran Zachrisson: ”En magisk berättare”

Ännu efter sin 80-års dag satt han i timmar vid mikrofonen i Viasats sändningar. Göran Zachrisson var en gentleman som levde för att berätta. Han blev 83 år.

En av Sveriges främsta berättare i dag, Jens Lind som arbetade och var nära vän med Göran Zachrisson, berättar i videon ovan om sportjournalisten som inte lämnade någon oberörd.

Läs också sportchef Åsa Edlund Jönssons krönika om Göran Zachrisson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.