Foto: TT

Vinterstudion nominerat till internationellt tv-pris

Uppdaterad
Publicerad

Prisat i fjol.

Även i år kan SVT Sport belönas på galan SVG Europe Awards.

– Vi är otroligt glada och stolta över att vara nominerade till detta internationella tv-pris , säger SVT Sports sportchef Åsa Edlund Jönsson.

SVT Sports Vinterstudion har nominerats till två internationella tv-priser.

På SVG Europe Awards, som arrangeras 28 oktober på Stamford Bridge, kan programmet som är miljontals tv-tittares sällskap på helgerna få pris för Årets främsta sportproduktion, samt ”One Planet Award”.

Ett pris som går till den sportproduktion som gjort den främsta insatsen för en hållbar produktionsmiljö.

– Vinterstudion var ett tryggt helgnav som lockade storpublik i SVT den gångna vintern. Trots alla rejäla utmaningar som covid-19 förde med sig lyckades redaktionen utveckla programmet till en nivå som faktiskt saknar motstycke i europeisk vintersport-tv. Därför är vi otroligt glada och stolta över att vara nominerade till detta internationella tv-pris som särskilt tar fasta på mod och innovation, två områden som vi håller enormt högt på SVT Sport, säger SVT Sports sportchef Åsa Edlund Jönsson.

På galan delas sex priser ut, och juryn, som valt de nominerade, kommer från brittiska SportsTV Awards.

På förra årets upplaga av galan belönades SVT Sport, då för jämställd sportbevakning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer