Swedish Open. Foto: TT Nyhetsbyrån

Unikt möte i squashsemifinal

Uppdaterad
Publicerad

Swedish Open i squash har i år lockat till sig tio av de 14 högst rankade spelarna i världen. De två som delar världsettaplatsen har båda tagit sig vidare till semi – och möter varandra.

Det är Gregory Gaultier och Nick Matthew som i morgon får vara med om det unika. De två världsettorna möts i den ena semifinalen i Swedish Open. Det är första gången det inträffar.

Världsettorna enkelt till semi

Fransmannen Gaultier slog i sin kvartsfinal, enkelt, Peter Barker från England med 3-0 i set och Nick Matthew tog också en 3-0 seger mot sin engelske landsman Daryl Selby.

Ashour på väg tillbaka

Förre världsettan, Ramy Ashour, som varit skadad en period och därför tappat första platsen på rankingen, spelar sin kvartsfinal i kväll. Ashour dominerade världssquashen under en lång period. Han tog sin första världsmästartitel 2008 och var så sent som i januari 2012 världsetta.

SVT sänder

I morgon, lördag, kan du se squashsemifinaler från Swedish Open direkt på SVT Play.

På söndag spelas finalen och även den sänds i Play.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.