Falun är semifinalklart – gick rent mot Pixbo

Publicerad

IBF Falun är vidare till semifinal i SSL efter 4-0 i matcher mot Pixbo i kvartsfinal. I kvällens drabbning på bortaplan vann dalalaget enkelt med 9-3.
– Det här var en match där vi bara skulle gå in och göra det, sa Faluns huvudtränare Thomas Brottman till Eurosport efter matchen.

Serietvåan IBF Falun var favoriter i kvartsfinalsserien mot Pixbo Wallenstam. Dalalaget visade direkt att de är att räkna med fortsättningsvis i slutspelet. För det blev värsta tänkbara starten för Pixbo i kvällens måstematch, med tanke på underläge 0-3 i kvartsfinalsserien.

I boxplay snurrade Emil Johansson bort Pixboförsvararen Daniel Calebsson och satte 1-0 för gästande dalalaget bakom Jon Hedlund.
– ”Caleb” är en fantastisk innebandyspelare men har inte den där snabbheten längre. Så då försökte jag utmana, och det gick, sa Emil Johansson till Eurosport i paus.

2-0 sköt Omar Aldeeb efter en tilltrasslad situation.

Falun ryckte i mitten av matchen

När Johan Samuelsson fick in en retur till 3-1 efter skott från Rasmus Enström, så rullade bollarna in fort för Falun. För kort därefter kunde samme Samuelsson skjuta 4-1 efter en inbrytning från högerkanten.

Matchen slutade 9-3. Falun vidare till semifinal efter 4-0 i matcher.

– Vi kunde spela ganska kontrollerat. Det här var en match där vi bara skulle gå in och göra det, sa Faluns huvudtränare Thomas Brottman till Europsport.

– Vi mötte ett bättre lag. Vi får gratulera Falun för de är bättre än oss på allt i den här matchserien, förklarade Pixbos Daniel Calebsson efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer