Mika Kohonen. Foto: Bildbyrån

Världens bäste Kohonen drömmer om ett nytt VM-guld

Uppdaterad
Publicerad
En av världens bästa innebandyspelare genom tiderna har hunnit blir 40 år gammal. Han har vunnit allt som går att vinna och slagit alla möjliga rekord. Ändå är Mika Kohonen inte klar.
– I mina drömmar spelar jag VM hemma i Helsingfors 2020, säger han till SVT Sport.

Kohonen är kvar i Helsingborg minst ett år till, det stora målet är att ta sitt Finland till ett nytt VM-guld nästa vinter. Mannen som vunnit allt som går att vinna tog sig ifjol över 1000 poäng har inga problem med motivationen.

– Jag skulle inte spela här om jag inte trodde att vi kan vinna SM-guld. Processen är lång, det kan ta ett, två eller tio år. Men om alla bitar faller på plats kan vi gå hela vägen. För egen del är han övertygad om att han kan fortsätta utvecklas, trots att han passerat 40-strecket.

Vill spela VM på hemmaplan

– Det är en filosofisk fråga, man blir aldrig fullärd. Jag hade många tuffa år med operationer och en depression. Nu har jag lagt om min kost och träning och känner mig mycket bättre än på flera år.

En pånyttfödd Mika Kohonen ser VM på hemmaplan i horisonten. Dit är det för en 40-åring, tre långa år.

– Det här är min sista resa. Jag tävlar om en plats på nästa VM. I drömmarna spelar jag i Helsingfors 2020. Men det blir minst ett VM till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer