Foto: TT/Bildbyrån

Calle Johansson om vinsten: ”Det var inget snack”

Uppdaterad
Publicerad

Svenske Calle Johansson var med senast Washington Capitals spelade Stanley Cup-final 1998.

Nu såg han laget ta sitt första guld från TV-soffan.

– Det är klart att det är mycket känslor, jag spelade där i 15 år, men det var otroligt välförtjänt, säger Johansson till SVT Sport.

Washington Capitals tog sitt första Stanley Cup-guld någonsin efter att danske Lars Eller gjorde det avgörande målet i den femte finalen i Las Vegas i natt.

Calle Johansson, som spenderade största delen av sin karriär i klubben, var en av de jublande Capitals-supportrarna.

– Det var otroligt välförtjänt, det bästa laget vann. Vegas tog slut när finalserien började, det var lite jämnt i den sista matchen i dag men över hela finalserien var det inget snack om saken, säger Johansson till SVT Sport.

Arkivbild: Calle Johansson i Capitals-tröjan. Foto: Bildbyrån

”Mina barn är födda där”

Johansson var själv med när Capitals förlorade sin första Stanley Cup-final år 1998 mot Detroit Red Wings med 4–0 i matcher.

– Det är klart att det var jättemånga känslor inblandade, jag spelade ju där i nästan 16 år, har varit tränare i klubben och mina barn är födda där borta. Hade det blivit en match till i Washington hade jag åkt dit, säger Johansson.

Vad tycker du om svenskarnas insats i finalserien?

– Bäckström har ju spelat med ett brutet finger men gjort det otroligt bra ändå. Det är en kille som är underskattad, alla vet att han är bra men jag tror ingen förstår hur bra han är. Christian Djoos gör det jättebra, han har ett säkert backspel och gör inga större misstag. André Burakovsky kommer fram då och då, som i det avgörande målet i morse, säger Johansson och avslutar:

– Helt klart ett välförtjänt resultat, Vegas orkade inte riktigt med i finalen efter alla skrällar säsongen igenom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.