Pittsburghs kanadensiska superstjärna, Sidney Crosby, i fart med att sätta ett av sina tre mål i kassen bakom Philadelphias Petr Mrazek. Foto: TT.

Hattrick av Crosby i Pittsburgh-kross

Uppdaterad
Publicerad

Pittsburgh slog till med rejäl utklassning när Philadelphia besegrades med hela 7–0 i den första matchen i Stanley Cup-slutspelets åttondelsfinal. Och som många gånger förr blev Sidney Crosby matchhjälte – när han slog till med hattrick.

– Det finns alltid utrymme för förbättring. Våra numerära överlägen var inte så skarpa, man måste bli bättre för varje match oavsett resultatet, säger Crosby till NHL.com.

Pittsburgh visade att laget kommer att kämpa för att försvara Stanley Cup-titeln. I den första mötet med Philadelphia producerade man hela sju mål samtidigt som Matt Murray stängde igen kassen i det egna målet.

Pingvinerna segrade tack vare ett fint lagarbete. Men en av spelarna på isen gjorde det där lilla extra.

Crosby gjorde nämligen sitt tredje slutspelshattrick i karriären. Men fokuserade på laget i eftersnacket.

– Vi fick de tidiga målen som fick oss att känna oss trygga. Före det släppte vi fler chanser än vi ville och Murray gjorde en viktig räddning, säger han till NHL.com

Svenskt samarbete

Pittsburghs coach Mike Sullivan fick se svensken Carl Hagelin göra 2–0–målet, på ett delikat pass av Patric Hörnqvist. Hagelin skrapade totalt ihop två poäng då han även assisterade till Jevegnij Malkins 3–0.

– Höjdarmål av elitspelare. Det finns inte så många som kan spela så. Ibland förundras vi över vad de kan göra. Som deras tränare tar man det för givet ibland. Jag har sett det förut, säger Sullivan i en tweet från Pittsburgh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.