Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Tv-chefen vill förbjuda slutspelsskägg

Uppdaterad
Publicerad

Det är en känd tradition inom ishockeyn att låta skägget växa under slutspel.

Men nu kommer tv-chefen Mark Lazarus på NBC med en uppmaning: raka er!

”Spelarna kommer inte gilla mitt förslag”, säger han till Chicago Tribune.

Traditionen att spara ut skägget under slutspel har blivit ett måste för de flesta ishockeyspelare och är populärt bland fansen. En som inte gillar fenomenet är NBC:s Mark Lazarus som vill förbjuda allt från moppemustascher till skepparkransar.

– Låt oss visa deras ansikten i stället. Låt oss prata om hur unga och snygga de är. Jag vet att det har med tradition och vidskeplighet att göra men jag tror att skäggen gör spelarna svåra att känna igen, säger han i en intervju med Chicago Tribune.

Stanley Cup 2015

Lazarus har kontaktat NHL i frågan men har låga förväntningar på ett eventuellt förbud.

– Jag är bara en tv-kille. Ingen vill lyssna på mig, säger han.

Hedman: ”Stor tradition”

Frågan är vad de Stanley Cup-aktuella svenskarna Victor Hedman, Johnny Oduya och Niklas Hjalmarsson – som alla stoltserar med praktfulla skägg – tycker om Lazarus förslag.

– Det är en stor tradition med slutspelsskägg. Vissa har mer än andra men det är något man verkligen vill ska bli långt. Det betyder att man har gått djupt in i slutspelet, säger Hedman till SVT Sport.

Tampa Bays Anton Strålman har dock valt en mer slätrakad look.

Chicagos Marcus Krüger gillar skägg, säger han i en intervju med SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2015

Mer i ämnet