Armand Duplantis firar sitt EM-guld i Berlin efter ett hopp på 6,05 Foto: TT.

Duplantis nobbar idrottsgalan

Uppdaterad
Publicerad

Som väntat nobbar Armand Duplantis Idrottsgalan i januari.

Den svenske stavstjärnan väljer i stället ”Pole Vault Summit” i Reno i västra USA.

Det uppger Radiosporten.

19-årige Duplantis, som vann EM i somras på 6,05 meter, prioriterar skolan just nu. Han går första året på college vid Louisiana State University i Baton Rouge.

Därför ställer han heller inte upp i inomhus-EM i Glasgow i början av mars eller i den svenska Diamond League-tävlingen på Stockholms Stadion den 2 juni.

– Det kommer precis mellan de två största inomhustävlingarna för skolan, säger hans mor och fystränare Helena Duplantis till Radiosporten.

”Önskar att jag kunde komma”

Duplantis är nominerad i två kategorier vid Idrottsgalan, årets manliga idrottare och årets prestation. Han är även en av kandidaterna i Jerringpriset.

– Jag önskar att jag kunde komma till galan, sade Duplantis till TT för två veckor sedan.

Helena Duplantis berättar för Radiosporten att Armand Duplantis siktar på att till sommaren tävla i ett antal Diamond League-tävlingar, U23-EM i Gävle och i Finnkampen i Stockholm som uppladdning inför VM i Qatar i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.