Foto: Bildbyrån

Torneklint: Ingen från svenska laget har träffat Kendricks

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis största konkurrent, amerikanen Sam Kendricks, kommer inte till start i OS efter att ha drabbats av covid-19.

– Så jädra sorgligt att han inte ska kunna vara med, säger Sveriges förbundskapten, Karin Torneklint till SVT Sport, och försäkrar samtidigt att ingen från den svenska truppen har umgåtts med amerikanen i Tokyo.

Det var under torsdagsmorgonen svensk tid som USA:s olympiska kommitté gick ut och bekräftade att stavhoppsstjärnan Sam Kendricks inte kommer till start i detta olympiska spel.

Den 28-åriga amerikanen har testats positivt för covid-19. SVT Sport tog kontakt med Sveriges förbundskapten, Karin Torneklint, som kommenterade uppgifterna.

Tokyo 2020

– Så jädra sorgligt att han inte ska kunna vara med, det känns verkligen jättetrist. Armand tycker samma sak, vi tycker verkligen att det är jättetråkigt.

”Behöver inte göra något”

Det australiensiska friidrottslaget sätter samtliga av sina atleter i karantän efter att några av dem har umgåtts med Sam Kendricks i OS-bubblan. Något som Sverige inte behöver göra, berättar Torneklint.

– Det är ingen från det svenska laget som har umgåtts med Kendricks, så vi behöver inte göra något sådant.

Stavkvalet genomförs under natten mot lördagen innan det natten mot tisdag nästa vecka svensk tid är dags för final.

KLIPP: Duplantis oro: ”Kvaliet blir tuffare än finalen” (22 juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet