Kruse inför STCC-premiären: ”Allt talar för Dahlgren”

Uppdaterad
Publicerad

En ny STCC-säsong står för dörren. Med ett nytt reglemente – och kanske också en ny mästare. – Allting talar för Robert Dahlgren, det är dags för honom att ta den efterlängtade titeln nu, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.

Den 6 maj drar Swedish Touringcar Championship (STCC) igång med tävlingar på skånska banan Ring Knutstorp. Under veckan genomförs tester på samma bana med samtliga förare på plats. Detta innebär 21 förare, 20 killar och en tjej i form av Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Dahlgren favorit

SVT Sports motorexpert Jonas Kruse har utsett norrlänningen Robert Dahlgren till favorit till mästerskapstiteln. Dahlgren har i år tagit steget från Volvo till PWER Racing Team och rattar en Seat under 2017.

– Det är en superspännande säsong som väntar, med många bilar, och allt känns jättebra med det nya teamet, Jag tänkte ändra tvåan jag har till en etta, säger Robert Dahlgren till SVT Sport.

Jonas Kruse tror mycket på det nya reglementet som omfamnat mästerskapet. Det märks också i antalet bilar och team. Från tio bilar till 21.

– Vilken succé. Man blir glad när man kommer hit och ser detta. Jag tror att det beror på det nya reglementet. Det är inte så mycket att skruva på bilarna, och det sätter press på teamen och ingenjörerna, och dessutom begränsar det kostnaderna, säger Jonas Kruse.

Regerande mästare i STCC är Richard Göransson,

STCC-tävlingar 2017

Visa

6 maj: Ring Knutstorp
20 maj: Alastaro (Finland)
17 juni: Solvalla
9 juli: Falkenberg
13 augusti: Gelleråsen, Karlskoga
3 september: Anderstorp
16 september: Mantorp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer