Bra helg för Volkswagen som team Foto: TT

Bra helg för team Volkswagen – tuff för förarna

Uppdaterad
Publicerad

Volkswagens STCC team hade en bra helg i Falkenberg när man vann tre av tre heat. Dock var det jobbigt för teamets förare som tvingades bryta och tappade viktiga poäng.

Volkswagen hade tre olika segrare i Falkenberg. I första racet lyckades teamet ta alla pallplaceringar med Fredrik Blomstedt som vinnare följt av Johan Kristoffersson och Fredrik Ekblom. Det var Blomstedts första seger i STCC. Blomstedt som också tog sin första pole i kvalet.

I andra racet såg det ut att bli likadant fram tills att säkerhetsbilen tvingats fram då Andreas Ahlberg kört av banan. I omstarten var både Kristoffersson och Blomstedt för snabba in i första kurvan och Ekblom tog vara på situationen.

Blomstedt körde av banan på sista varvet och krockade med muren. Det blev så stora skador på bilen att han olyckligtvis inte kunde köra sista heatet och fick då inte starta i sin första pole.

– Det var mycket poäng som försvann och det var trist att inte få starta sin första pole, sa Blomstedt efteråt.

I andra heatet slutade Kristoffersson på fjärde plats. Hans missade alltså pallen, och bröt sin svit på 14 pallplaceringar i rad STCC.

Hårt poängtapp i toppstriden

I sista heatet satte Ekblom starten, något han hade problem med i tidigare heat. Han går upp i ledning, följd av Kristoffersson och Dahlgren. Men precis som för Blomstedt i förra heatet är det något som går snett och Ekblom kör in i väggen. För Ekbloms del var det en väldigt tung avkörning då han förlorar många viktiga poäng mot tabellettan Dahlgren.

Det betyder att Dahlgrens ledning drar iväg till 215 mot Ekbloms 183 poäng. Kristoffersson kliver även upp på en andraplats i tävlingen på 203 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.