Robert Dahlgren är på väg mot sin första STCC-titel. Foto: Bildbyrån

Dahlgren mycket nära STCC-titeln

Uppdaterad
Publicerad
Robert Dahlgren vann även det tredje och avslutande STCC-racet på klassiska Anderstorp. Därmed är han i praktiken klar mästare i STCC inför avslutningen på Mantorp den 16 september.
– Det ska mycket till för att missa, men jag har varit med förr, allt kan hända, säger Robert Dahlgren till SVT Sport.

Efter dagens racing på Anderstorp Raceway, så har Seat-föraren Robert Dahlgren skaffat sig ett minst sagt intressant läge att vinna sin första STCC-titel. Efter segern i både race två och tre leder Robert Dahlgren med 62 poäng mellan Dahlgren och tvåan Fredrik Ekblom.

Men ändå vågar inte Dahlgren ta ut något i förskott. Detta trots att han har 76 poängs fördel och 78 poäng kvar att köra om på Mantorp mot tvåan Ekblom.

– Vi ska se till att inte något oförutsett inträffar, säger Robert Dahlgren till SVT Sport.

Fredrik Ekblom hade ingen bra helg, och vill nog helst glömma det andra racet. Efter en tuff incident med Dahlgrens teamkamrat Daniel Haglöf åkte Ekblom av banan, och tappade alla segerchanser i racet. Hans chanser att komma ifatt Dahlgren ser nu minst sagt tuffa ut.

Haglöf fick ett tidstillägg på 30 sekunder för incidenten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer