• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Visa alla (3)

Fördel Dahlgren inför Gelleråsen

Mästerskapsledaren Robert Dahlgren avslutade kvalet inför söndagens tävlingar på Gelleråsen, på bästa sätt, när han vann Q3. – Jätteviktigt att han visar att han har farten, och därmed får förnyat självförtroende, säger SVT Sports expert Jonas Kruse till SVT Sport.

Robert Dahlgren leder STCC-mästerskapet inför söndagens race på Gelleråsen utanför Karlskoga. Intressant är att tvåan i mästerskapet, Johan Kristoffersson, inte kommer köra de avslutande tävlingarna efter Gelleråsen.

Kristoffersson som dessutom vann de båda två inledande kvalen i Karlskoga, Q1 och Q3.

”Handlar om att vinna race”

Det blir intressant att följa hur Volkswagen-teamet agerar på Gelleråsen, och framförallt vilken roll Johan Kristoffersson tar.

– För mig handlar det om att vinna race och ta så mycket poäng som möjligt, det är en intressant situation att Johan inte ska köra de två sista tävlingarna, men det är inget som jag tänker på, det får Tommy Kristoffersson bestämma, säger Fredrik Ekblom till SVT Sport.

Jonas Kruse tycker att Kristoffersson ska hjälpa teamkamraterna.

– Jag tycker att han ska agera mer hjälpryttare, och att teamet ska arbeta mer tillsammans, säger Jonas Kruse till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer