Fredrik Ekblom gör comeback i STCC, när han kliver in i Volkswagen. Foto: Bildbyrån

Fredrik Ekblom gör comeback i STCC

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson behöver en stand-in i STCC när några deltävlingar krockar med VM i rallycross. Då kallar teamet in den trefaldige svenske mästaren Fredrik Ekblom. − Det är alltid mycket glädje och energi med KMS och Volkswagen, säger Fredrik Ekblom i ett pressmeddelande.

Fredrik Ekblom har en imponerande meritlista i STCC med bland annat mästerskapstitlar 1998, 2003 och 2007 samt 34 heatsegrar totalt. 2011 körde Ekblom senast för Kristoffersson Motorsport, då i en VW Scirocco inom Biogas-projektet.
− Fredrik är den förare som har jobbat flest år hos oss. När det blev klart att han fanns tillgänglig ringde jag honom direkt. Med sin erfarenhet och personlighet var han definitivt vårt förstaval, säger stallchefen i Kristoffersson Motorsport, Tommy Kristoffersson.

46-åringen från Örebro ser fram emot att stå på startlinjen med en vass Volkswagen Golf GTI vid säsongspremiären på Ring Knutstorp första helgen i maj.
− Jag hoppas kunna bidra med en del input och leverera poäng till teamet.

Kör på Knutstorp

Ekbloms racingrutin och stora kunnande kring framhjulsdrivna bilar tas emot med öppna armar hos KMS, Sveriges mesta mästarteam inom STCC, men ändå lite av gröngölingar i år.
Först och främst har Volkswagen-teamet försäkrat sig om Ekbloms tjänster på Knutstorp, men det behövs en ersättare i Johan Kristofferssons bil även i de två sista deltävlingarna, på Anderstorp och Mantorp
− Vi tog beslutet om STCC ganska sent i år, så det blir lite spridda skurar och tillfälliga inhopp, men vi ser framåt och om STCC utvecklas på rätt vill vi gärna vara en del av svensk racing. Självklart är då Fredrik en intressant spelare för framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer