Johan Kristoffersson var överlägsen i Finland och vann alla heat, i både kval och tävling. Foto: Bildbyrån

Kristoffersson överlägsen i Finland

Uppdaterad
Publicerad

Snabbast i kvalet – och snabbast i alla tre heaten vid STCC-tävlingen i finska Alastaro. Johan Kristoffersson är snabb överallt just nu.

– Jättekul, det har varit en helt fantastisk helg, säger Johan Kristoffersson om sin trippel, till SVT Sport.

Efter succén i rallycross-VM i Belgien där värmlänningen körde hem finalen, har Kristoffersson dominerat inledning av årets andra STCC-deltävling.

Snabbast i kvalet och överlägsen i heat 1. Det blev en trippelseger för Volkswagen då Fredrik Blomstedt var tvåa och Fredrik Ekblom körde i mål som trea. Även heat två vanns och dominerades av Johan Kristoffersson. Efter en jämn start med teamkamraten Fredrik Ekblom, så gled Kristoffersson till täten. Och den positionen höll han i samtliga varv. Ekblom slutade tvåa, tio sekunder efter Kristoffersson, och Robert Dahlgren tog den sista pallplatsen som trea.

Kristoffersson fullbordade sitt hattrick, med att även vinna det tredje heatet i Alastaro. Det var samma visa som i de två första heaten. Kristoffersson gled till ledning från start – och höll den positionen i mål.

– Starten satt klockrent i det tredje heatet. Det är bara att säga stort tack till teamet som gjort ett kanonjobb med bilen, säger Johan Kristoffersson.

Ekblom i täten totalt

I det tredje heatet blev det även även en ny trippel för Team Kristoffersson Motorsport, då Fredrik Blomstedt tog revansch efter sitt stopp heat två med att bli tvåa, och Fredrik Ekblom tog en ny pallplats, som trea. Fredrik Blomstedt var riktigt nöjd.

– Ett riktigt härligt avslut med att gå från en tragisk andrafinal till en grymt lyckad sistafinal, säger Fredrik Blomstedt.

Mästerskapet leds totalt av Fredrik Ekblom före Robert Dahlgren, 111 poäng mot 106.

Nästa deltävling i STCC körs den 17 juni på Solvalla.

Resultat STCC Alastaro

Heat 1:

1. Johan Kristoffersson

2. Fredrik Blomstedt

3. Fredrik Ekblom

4. Robert Dahlgren

5. Micke Ohlsson

Heat 2:

1. Johan Kristoffersson

2. Fredrik Ekblom

3. Robert Dahlgren

4. Daniel Haglöf

5. Antti Buri

Heat 3:

1. Johan Kristoffersson

2. Fredrik Blomstedt

3. Fredrik Ekblom

4. Mattias Andersson

5. Robert Dahlgren

Totalt 2:7 deltävlingar

1. Fredrik Ekblom         111

2. Robert Dahlgren      106

3. Johan Kristoffersson  78

4. Fredrik Blomstedt      69

5. Daniel Haglöf             56

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.