Fredrik Blomstedt vann heat ett i Falkenberg. Foto: TT

Ekblom vinnare efter bra omstart

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en kaosartad start i första heatet i Falkenberg. Röd flaggen var ute direkt och när racet väl var igång igen, kunde Volkswagen plocka en trippelseger. I andra heatet var säkerhetsbilen ute igen och spelade en stor roll i Ekbloms seger.

Det blev ett kaosartat startögonblick i race 1 i Falkenberg. Andreas Ahlberg blev stillastående och då kör Robert Dahlberg in i honom. Sen blir han påkörd ännu en gång som får Ahlberg att snurra och sätter totalstopp för bilarna bakom.

Röd flaggen är ute direkt. Efter en stund kommer säkerhetsbilen ut och med 3 minuter och 40 sekunder kvar sätter loppet igång igen.

Fredrik Blomstedt vinner med Kristoffersson tätt bakom sig som inte fick något riktigt läge att köra om. Det blev alltså en trippel för Volkswagen med Blomstedt som etta, Johan Kristofferson tvåa och Fredrik Ekblom trea. Blomstedt tog sin första seger.

– Känns fantastiskt. Ni frågade igår om jag var mogen och nu har vi bevis på det, säger Blomstedt.

– Nu var det extra bra när alla i teamet är på pallen.

Säkerhetsbil spelade stor roll

Inför race 2 var det liknande line up. Det var en tuff fight mellan Blomstedt och Ekblom igen, men precis som i första racet så klev Blomstedt upp i ledning. Även Kristoffersson var förbi Ekblom efter att ha kört om på utsidan av shikanen.

Men det skulle inte dröja länge innan säkerhetsbilen skulle vara ute igen och Ahlbergs tuffa helg fortsätter. Han tappade bakvagnen vilket kan berott på kalla däck.

Säkerhetsbilen lämnar igen i varv 17 och det blir omstart. Då är Kristoffersson snabbast iväg av han själv och Blomstedt. Kristoffersson tvingades in i flyktvägen efter omkörningen som såg bra ut, men han vågade inte ta kurvan.

Helt plötsligt har racet vänt och Ekblom är uppe i ledning och tvåa är Dahlgren.

Kristofferson slutade på en fjärdeplats efter att Blomstedt frontalkrockade i muren under sista varvet. Lyckligtvis kunde han ta sig ur bilen på egna ben.

– Det gäller att komma iväg i starten med var inte tillräckligt bra den här gången, men jag kunde utnyttja omstarten när mina teamkamrater var lite för heta, säger Ekblom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer