Foto: Privat

Regerande mästaren: ”En skön känsla”

Robert Dahlgren såg ut att förbli den ”ständige tvåan ”i STCC.Nu kommer han till helgens premiär på Ring Knutstorp som regerande mästare. – Jag har aldrig gjort det i STCC förut men det är en skön känsla, Robert till SVT.

Den nya sitsen som jagad mästare inspirerar 38-åringen från Skellefteå. Han fortsätter i det favorittippade PWR-stallet i en SEAT och var näst snabbast den avslutande testdagen på Ring Knutstorp.

– Teamet har gjort ett hårt jobb under vintern. Vi är bredare och starkare i år, fortsätter han. PWR satsar stort med fyra bilar till start i STCC .

Daniel Haglöf, Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Poker Wallenberg och så Philip Morin som gör comeback i teamet. PWR dominerade visserligen det avslutande testet men Dahlgren är diplomatisk och tror på ett öppet mästerskap.

– Det var länge sedan vi såg ett så här starkt startfält i STCC. Motståndet kommer troligen att komma från flera håll under året. Och med omvänd startordning tillbaka ser det väldigt ovisst ut.

Robert är glad över att just Ring Knutstorp är första anhalten i serien.

– Historiskt har Knutstorp varit en bra bana för mig och det är alltid roligt med premiär, avslutar STCC-mästaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer