Foto: BILDBYRÅN

Succéhelg för Haglöf i STCC-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Haglöf lämnar Knutstorp med mersmak.

39-åringen vann första racet och klättrade till en femteplats i det andra där Andreas Wernersson vann.

I och med det leder Haglöf STCC-mästerskapet efter premiärhelgen.

Det favorittippade PWR-stallet levde omgående upp till förväntningarna i helgens STCC-premiär på Ring Knutstorp.

I race 1 – som krävde säkerhetsbil två gånger om efter att Albin Wärnelöw respektive Andreas Bäckman kraschat – tog stallet hela pallen med Daniel Haglöf som vinnare framför kollegorna Robert Dahlgren och Philip Morin.

Junioren Morin startade i pole efter fint kval under fredagen men efter en svag start fick han fokusera på att hålla rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson bakom sig för att säkra tredjeplatsen medan Haglöf vann behagligt 1,7 sekunder framför Dahlgren.

Succéhelg för Haglöf

I och med att STCC återinfört omvänd startordning startade Andreas Wernersson i pole position i race 2. Det gjorde han med den äran och Lestrup-förararen höll ut för sin andra seger i STCC-karriären – och stallets första i STCC.

Wernersson vann 2,4 sekunder framför Dahlgren som jobbade sig upp från sin start i sjunde rutan. John Kristoffersson bjöd honom på batalj och gick in som trea.

– Jag fick en bra start. Sen var det bara att åk. Så underbart skönt, säger Wernersson till Sportkanalen.

Men då Haglöf – från nionde startposition – inkasserade en femteplats är det 39-åringen som lämnar Knutstorp med ledningen i mästerskapet efter premiärhelgen. Han leder en poäng framför PWR-kollegan Dahlgren med Wernersson som trea – fyra poäng bakom.

Mattias Andersson såg också till att skriva historia i Knutstorp. I och med att han startade i bägge race gick han förbi  Jan ”Flash” Nilsson med flest startar i STCC sedan starten 1996.

Nästa runda i STCC avgörs i Anderstorp den 16-17 juni.

Toppen efter första STCC-helgen

1. Daniel Haglöf – 39

2. Robert Dahlgren – 38

3. Andreas Wernersson – 33

4. Johan Kristofersson – 30

5. Fredrik Ekblom – 22

Källa: STCC

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.