Henrik Stenson (th) fick inte stopp på Rory McIlroy. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenson tvingades ge sig – storspelande McIlroy för svår

Uppdaterad
Publicerad

Avslutningen av PGA-tävlingen Arnold Palmer Invitational blev precis den rysare som förväntats på förhand. Men det blev inte Henrik Stenson som fick lyfta segerpokalen.

Rory McIlroy snodde strålkastarljuset och vann tävlingen – Stenson som fick nöja sig med fjärde plats.

– Det betyder mycket för mig att vinna den här tävlingen. Senast jag vann på PGA-touren var samma dag som Arnold Palmer gick bort, sa en glad McIlroy.

Stenson hade två slags ledning på McIlroy inför slutrundan, men nordirländaren gick inte att stoppa denna dag.

Efter nio hål var McIlroy, som gick i bollen framför Stenson, ifatt svensken och under de nio sista hålen var McIlroy ostoppbar.

Med fyra raka birdies, från hål 13 till 16, avgjorde McIlroy i princip tävlingen. Sen avslutade han med ytterligare en birdie på det sista hålet för 64 slag totalt, åtta under par.

McIlroy sänkte en långputt på det 14:e, en chip från ett läge utanför green på det 15:e och ytterligare en jätteputt på sluthålet vilket knäckte allt motstånd.

Främsta utmanare om segern blev till slut amerikanen Bryson DeChambeau som när han sänkte en eagle på det 16:e hålet bara var ett slag efter McIlroy. Men det var precis innan McIlroy sänkte sin jätteputt på sista hålet...

Två koppsnurrar

Henrik Stenson då? Svensken kämpade, men fick inte i de avgörande puttarna. Både på 14:e och 16:e slaget blev det koppsnurr för Stenson vilket gjorde att han tappade värdefulla slag.

Stenson gick rundan på 71 slag, ett under par, och gjorde trots allt en mycket tävling.

Tiger Woods slog ur underläge, men visade länge att han ville vara med och utmana om segern. Efter 13 hål var han fem under för dagen och bara ett par slag från ledningen.

Men på det 16:e hålet sprack det för Woods. Ett dåligt slag gjorde att bollen hamnade i ospelbart läge vilket gjorde att det blev en bogey på hålet. Luften gick ur Woods där och han noterades för ytterligare en bogey på det 17:e hålet. Woods slutade på delad femte plats, men veckans spel har visat att amerikanen är tillbaka och kan utmana om nya segrar på allvar igen.

Slutställning

1. Rory McIlroy, Nordirland, -18

2. Bryson DeChambeau, USA, -15

3. Justin Rose, England, -14

4. Henrik Stenson, Sverige, -13  

5. Tiger Woods, USA, -10

    Ryan Moore, USA, -10

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.