Henrik Stenson. Foto: TT.

”Jag skulle verkligen vilja ha ett bra resultat”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson håller i sitt fina spel i PGA-tourtävlingen Arnold Palmer Invitational. När han spelat klart fredagens runda på Bay Hill-banan utanför Orlando var han kvar i ledningen han skaffat sig på torsdagen.

Stenson följde upp torsdagens ledarrond på 64 slag med 69 slag på fredagen. Svensken spelade tidigt på fredagsmorgonen och gick de 13 första hålen på par – för att sedan fylla på med tre birdies i följd.

Amerikanen Bryson DeChambeau svarade dock med en 66-runda och det innebär att han går upp i delad ledning med Stenson inför tredje rundan av Arnold Palmer Invitational.

– Det blev varmare i luften snabbare än väntat. Det tog längre tid för mig att bli uppvärmd, säger Stenson.

Stenson laddad för Augusta

– Jag skulle verkligen vilja ha ett bra resultat här den här veckan, för att sen träna och visa form i Houston innan det är dags för Augusta.

I Augusta i april spelas årets första major: US Masters.

– Det är majorn som jag har spelat sämst i genom åren och kanske den som jag vill spela bäst i, säger svensken.

Tiger Woods gick den andra rundan på par, 72 slag, och är kvar på fyra under par. 72 slag noterade även Alexander Norén idag, Norén är kvar ett under par totalt. David Lingmerth svarade för en riktigt bra andrarunda där noterade 68 slag, fyra under par. Lingmerth är dock ett över par efter att ha gått den första rundan på 77 slag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.